Rotterdam Konsolosluğu Çalışma Saatleri, Rotterdam Konsolosluğu Termin

Rotterdam Konsolosluğu Adres, Rotterdam Konsolosluğu Termin, Rotterdam Konsolosluğu Pasaport Randevu. Rotterdam Konsolosluğu Ehliyet Randevu, Rotterdam Başkonsolosluğu Kimlik Kartı Randevu, Rotterdam Konsolosluğu termin, Rotterdam Türk Başkonsolosluğu Telefon, Rotterdam Türk Başkonsolosluğu posta adresi, Rotterdam Konsolosluğu Randevu, Rotterdam Konsolosluğu işlemleri, Rotterdam Konsolosluğu adresi, Rotterdam Türk Konsolosluğu e-mail adresi, Rotterdam Türk Konsolosluğu iletişim. Rotterdam Türk Başkonsolosluğu çalışma saatleri, Rotterdam Başkonsolosluğu çağrı merkezi, Rotterdam Başkonsolosluğu Randevu sorgulama. Rotterdam Başkonsolosluğu pasaport fiyatları

Randevu Almak İçin TIKLAYINIZ

Yeni Pasaport Ve Harçları Hakkında Duyuru

Başkonsolosluğumuza pasaport başvurusunda bulunmak isteyen
vatandaşlarımızı randevu müracaatlarını www.konsolosluk.gov.tr
web sitesi üzerinden yapmaları gerekmektedir.

E-Pasaport konusunda olabilecek sorular için vatandaşlarımızın
Konsolosluk Çağrı Merkezine 7 gün 24 saat boyunca
ulaşmaları mümkündür. (Anılan numara üzerinden KÇM’ye ulaşıldığında herhangi bir uluslararası telefon ücreti ödemesi söz konusu olmayıp, sadece Hollanda içi ücretlendirme tatbik edilmektedir.)

Konsolosluk Çağrı Merkezi telefon numarası: 010 766 00 07

T.C. Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 2021 yılına ait yeni pasaport harçları, defter bedeli ve posta bedeli dahil olmak üzere aşağıda sunulmaktadır. Pasaport harçları Başkonsolosluğumuzda işlem sırasında Ödemelerde nakit kabul edilmemektedir.

1)Yeni pasaport bedelleri nedir? (2021 Yılı)

6 aylık : 34,60 Avro + 4 Avro = 38,60 Avro

1 yıllık : 41,43.- Avro + 4 Avro = 45,43 Avro

2 yıllık : 55,12 Avro + 4 Avro = 59,12 Avro

3 yıllık : 69,97 Avro + 4 Avro = 73,97 Avro

4-10 yıllık : 90,51 Avro + 4 Avro = 94,51 Avro

Pasaport harçları Başkonsolosluğumuzda işlem sırasında ödenmektedir.
Ödemelerde nakit kabul edilmemektedir.

Ödemeler yalnızca online olarak, telefonunuzda mevcut banka uygulaması ile başvuru sırasında yapılmaktadır. Bu nedenle başvuru sırasında banka uygulaması mevcut cep telefonunuzu ve banka kartınızı beraberinizde getirmeniz tavsiye olunur.

Not: Tüm başvurularda e-pasaportların Türkiye’den Başkonsolosluğumuza gönderi ücreti olarak 4.- Avro tahsil edilmektedir. Başkonsolosluğumuza ulaşan e-pasaportların Başkonsolosluğumuz pasaport servisinden teslim alınması gerekmektedir. Tanzim edilen e-pasaportların ayrıca adrese gönderilmesi uygulaması bulunmamaktadır.

2) Öğrencilerin pasaport işlemlerinde harç ödeniyor mu?

Hollanda’da 4-25 yaş arası öğrencilerden eğitime devam ettiklerini belgelemeleri koşuluyla,
25 yaşını ikmal edecekleri tarihe kadar pasaport süre harcı alınmamaktadır. Bu imkandan faydalanacak öğrencilerin eğitim gördükleri kurumdan alacakları ıslak imzalı öğrenci belgesini başvuru sırasında ibraz etmeleri zorunludur. Öğrenci belgelerinin 60 günden eski olmaması gerekmektedir. Söz konusu öğrenci belgesi örneği için tıklayınız.
Bu durumda öğrencilerden 2021 yılı için yalnızca 19,80 Avro pasaport cüzdan bedeli ile 4.- Avro posta bedeli olmak üzere toplam 23,80 Avro harç alınacaktır.

3) Kayıp pasaport başvurusu nasıl yapılır?

Kayıp pasaport başvurusu, nüfus cüzdanı ve 2 adet vesikalık fotoğrafla şahsen yapılır.

Kayıp pasaportlarla ilgili olarak, Başkonsolosluğumuzca kişinin nüfusa kayıtlı olduğu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nden onay alınmak üzere yazışma yapıldığından, işlemin sonuçlanması ve yeni pasaportun düzenlenmesi zaman alabilmektedir. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden gelecek onay yazısı sonrasında, pasaport düzenlenebilmesi için başvuru sahibinin yeniden randevu alarak Başkonsolosluğumuza şahsen müracaat etmesi gerekir.

Pasaportunuzu kaybettiğinizi yerel polis makamlarına bildirerek kayıp raporu almanız, pasaportunuzun bilginiz dışında kullanımını engellemek açısından önem arzetmektedir.

4) Geçici pasaport hangi durumlarda verilir?
Geçici pasaport, acil durumlarda (bir yakının vefatı veya sağlık sorunu), mevcut pasaportun geçerlilik süresinin bitmiş olması veya mevcut pasaportun kaybedilmesi halinde düzenlenir. Geçici pasaportun geçerlilik süresi düzenlendiği tarihten itibaren BİR aydır
. Sadece Türkiye’ye havayoluyla yapılan seyahatlerde kullanılabilir. Geçici pasaport ile Türkiye’den yurtdışına çıkmak mümkün değildir. Bu nedenle başvuru sahibinin, Türkiye’de yeni pasaport başvurusu yapması gerekmektedir. Geçici pasaport düzenlenebilmesi için nüfus cüzdanı, 1 adet vesikalık fotoğraf ve uçak biletinin ibrazı gerekmektedir. Adına geçici pasaport düzenlenecek vatandaşımızın 18 yaşından küçük, yani reşit olmaması durumunda, hazırlanacak muvafakatnameye imza atmak üzere anne ve babanın müracaat sırasında Başkonsolosluğumuzda hazır olmaları gerekmektedir.

5) Reşit olmayan kişilere pasaport nasıl hazırlanır?

Reşit olmayan kişilere pasaport ve geçici pasaport hazırlanması işleminde gerekli olan muvafakatname, memur önünde kimlik tespiti yapılarak anne ve babanın imzalarının alınması şeklinde yapılır. Ebeveynlerin boşanması durumunda kesinleşmiş Türk veya Hollanda mahkemesi kararıyla velayetin verildiği ebeveyn tarafından söz konusu işlem yapılabilir. Eşlerden birinin işlem sırasında bulunmaması durumunda Konsolosluklarda veya Türkiye’deki Noterliklerde hazırlanmış olan yeni tarihli muvafakatnamenin mutlaka ibraz edilmesi gerekmektedir. Reşit olmayan çocuklara en fazla 5 yıl süreyle pasaport düzenlenebilmektedir.

6) Pasaport başvurusu yapıldıktan sonra, pasaport ne zaman hazırlanıp teslim edilir?

Pasaport başvurusu alındıktan sonra, yeni pasaportlar yaklaşık 1 hafta ila 10 gün arasında Türkiye’deki tanzim merkezinden Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla Başkonsolosluğumuza kargoyla gönderilir. Kargo teslim alındığında aynı gün stok girişi yapılarak teslime hazır hale gelir. Stok girişinde pasaport sahibine sistem tarafından otomatik bilgi e-posta mesajı gönderilir. Bu nedenle pasaport başvurusunda bulunan vatandaşlarımızın e-posta hesaplarını kontrol etmeleri önem taşımaktadır.

7) Hususi damgalı pasaport başvurusu nasıl yapılır?
Hak sahibinin, nüfus cüzdanı, emekli/resmi görevden ayrılan şahsın kadro derecesini gösterir kurumundan aldığı belge ve/veya emekli tanıtım kartıyla birlikte başvurması gerekmektedir.
Hak sahiplerinin eşleri ve reşit olup hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli bulunmayan, iş sahibi olmayan, öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar hususi damgalı pasaport düzenlenmektedir.
Hususi pasaport en az 6 ay, azami 5 yıl süre için düzenlenebilir.

Hususi pasaportlarla ilgili olarak Başkonsolosluğumuzla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında yazışma yapıldığından, işlemin sonuçlanması ve yeni pasaportun düzenlenmesi zaman alabilmektedir.

8) Nüfus bilgilerinde herhangi bir değişikliğin olması durumunda yeni bir pasaport alınmalı mıdır?

Nüfus bilgilerinde değişiklik olması durumunda, mevcut pasaportun yenilenmesi gerekmektedir. Evlilik ve boşanmalardaki soyadı değişikliği ve nüfus bilgilerindeki maddi hataların düzeltilmesi (adı, soyadı, doğum yeri, doğum tarihi vb. gibi) durumunda yeniden düzenlenecek nüfus cüzdanı bilgileriyle örtüşecek yeni bir pasaport alınması gerekir. Söz konusu işlemde pasaporttaki mevcut süre yeterli ise aynı süreyle yeni pasaport düzenlenebilir. İşlem bedeli olarak 23,80 Avro (19,80 Avro pasaport cüzdan bedeli + 4.- Avro posta bedeli) tahsil edilir.

9) Seyahatlerde pasaportun geçerlilik süresinin önemi var mıdır?
Bu kural ülkelere göre değişebilmektedir. Genellikle seyahatlerde pasaportun en az 6 ay geçerli olması istenmektedir. Her durumda, seyahate çıkmadan önce ilgili ülke temsilciliklerinden bilgi alınması tavsiye olunur.

10) Yeni pasaport teslimi sırasında hangi belgeler getirilmelidir?
Pasaport tesliminde, işlem sırasında vatandaşa teslim edilen eski pasaportun ibraz edilmesi zorunludur. İlk müracaat ve kaybından dolayı yenilenen (zayi) pasaport işlemlerinde T.C. kimlik kartı/nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, Hollanda ID kartı/pasaportunun bir tanesinin ibrazı yeterlidir.

11) Yeni pasaportu teslim almak için randevu alınması gerekir mi?

Hayır. Bu işlem için randevu alınması gerek yoktur. Pasaport teslimatları Başkonsolosluğumuzun çalışma günlerinde 09.00-12.00 ile 14.00-15.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

12) Başkonsolosluğun çalışma gün ve saatlerini nereden takip edebilirim?

Başkonsolosluğumuzun çalışma düzenine ilişkin bilgileri ve güncel duyuruları internet sayfamız ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Başkonsolosluğumuzun giriş katındaki bekleme salonunda fotoğraf çekme kabini ve fotokopi makinesi mevcuttur.

Askerlik yaşı gelmiş vatandaşların yoklama formu ekte sunulduğu şekilde düzenlenmiştir. İşlemlerini zamanında yaptırmanız önemlidir.

ASKERLİK DÖNEMİ SON YOKLAMA FORMU

De ondergetekenden, doctors in de geneeskunde, verklaren de hierboven vermelde dienstplichtige onderzocht te hebben.

Geen bijzondere klachten.

Moet behandeld worden door specialisten

(Visited 687 times, 1 visits today)