Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır? Yunan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır? Yunan Vizesi.
YUNAN VİZESİ HAKKINDA HERŞEY

Vize başvurusunda bulunan tüm başvuru sahiplerinin aşağıda belirtilen pasaport zorunlu şartlarını karşılaması gerekmektedir.

Pasaport geçerlilik kriterleri :

Pasaport aşağıdaki kriterlere uymalıdır:
Geçerlilik tarihi, başvuru sahibinin Schengen alanını terk etmeyi düşündüğü tarihten sonra en az 3 ay daha uzun olmalıdır.
Vizenin ve giriş/çıkış kaşelerinin basılması için en az iki boş sayfaya sahip olmalıdır.

İlk veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır.
KKTC ve Ercan Havaalanı’na ait kaşelerin pasaportta bulunmaması gerekmektedir
Pasaportunuz bu kriterlere uygun değilse, dosyanızı teslim etmeden önce yeni bir pasaport almalısınız.

VFS Vize Başvuru Merkezi’ne Geliş :

VFS İzmir Vize Başvuru Merkezi’ne acentalar tarafından getirilen VIS‘li dosyalar (25/09/2014 tarihinden itibaren parmak izi vermiş olan kişilerin başvuruları) 13:00 – 14:00 saatleri arasında kabul edilecektir.

Seyahat acentaları ve vize talep edenler, randevu aldıktan sonra dosyalarını bırakabilirler.

Vize başvurusu seyahat tarihinden en erken 90 gün öncesi itibari ile yapılabilir.

Vize başvurusunun seyahat  tarihinden en az 15 gün önce yapılması Elçilik ve Konsolosluk tarafından tavsiye edilmektedir.

Başvuru Merkezlerimize yapılacak başvurularda 25/09/2014  tarihinden itibaren Schengen Vizesi için parmak izi vermemiş olan başvuru sahiplerinin her halükarda şahsen gelmesi gerekmektedir.Yetkili acentalar, bu tarihten itibaren parmak izi vermiş olan kişilerin dosyalarını başvuru sahiplerinin gelmesine gerek kalmadan yapabilirler. Parmak izi, ilk verildiği tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir.

Reşit olmayan (18 yaşından küçük) vize başvuru sahiplerine anne/babaları veya yasal temsilcileri eşlik etmelidir.

Başvuru sahibi tarafından talep edilen vize tipi Yunanistan’daki seyahat gerekçesine uygun olmalıdır. Vize tipi seçimi başvuru sahibinin kendisi tarafından, VFS Vize Başvuru Merkezi çalışanının müdahalesi olmadan yapılır.

Güvenlik sebebiyle başvuru merkezine sadece başvuru sahipleri kabul edilmektedir. Refakat eden aile ferdi, arkadaşlar vb. bu alanın dışında kalmalıdır.

Değerlendirme Süresi

İzmir başvurularının değerlendirme süresi ortalama olarak 15 gündür. Bilet tarihleri minimum 15 gün sonrasına ait olmalıdır.
İşlem süresi Elçiliğin ve Konsolosluğun insiyatifindedir ve bu süreç buna bağlı olarak uzayabilir.

Vize Başvurusundan Sonraki Süreç

Dosyanız işlendikten sonra, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu VFS Vize Başvuru Merkezi’ne pasaportu içeren kapalı bir zarf gönderir. Vize talep edenler, dosyalarını bırakırken opsiyonel acil kargo hizmetinden yararlanabilirler veya pasaportlarını başvuru merkezlerinden alabilirler.
Vizesi onaylanmayan başvuru sahipleri başvuru merkezine şahsen gelip pasaportlarını  imza karşılığında almalıdırlar. Olumsuz vize sonucunda vize başvuru ücreti iade edilmemektedir. Ayrıca  bu kişiler kargo hizmeti satın almışlarsa kargo ücreti de iade edilmemektedir.

Ulusal Vize Talebi (D Vize)  :

Uzun süreli oturum vizesi (Ulusal Vize, D Vize) talepleri, doğrudan Elçiliğe ve Başkonsolosluğa yapılmalıdır.

Schengen Vizesi talepleri: 

Schengen Vizesi talepleri için, VFS Global Vize Başvuru Merkezlerimiz’e başvuru yapabilirsiniz.

Tüm VFS Global Vize Başvuru Merkezlerinden başvuru yapacak olan başvuru sahipleri Çağrı Merkezimizden ya da internet sitemizden online olarak randevu almak zorundadırlar. Çağrı Merkezi numarası: 0212 373 58 26.

Ayrıca kısa dönem vize başvuruları hafta içi her gün elçiliğin ve konsolosluğun belirli sayıdaki kotasından randevu alarak  Ankara Büyükelçiliği, İzmir Başkonsolosluğu ve Edirne Konsolosluğu’na  direkt olarak  yapılabilmektedir. Başvurular elçiliğin, başkonsolosluğun ve konsolosluğun sitesinde mevcut telefon numarasından randevu alınarak gerçekleştirilebilir.
Önemli Duyuru: Yunanistan Büyükelçilik, Başkonsolosluk ve Konsoloslukları vize başvurularında sunulan tüm evrakları titizlikle incelemektedir. Başvuru sahiplerinin kişisel bilgilerinin (Ekonomik durum, aile bilgileri vb.) sahte evraklar ile düzenlenmesi, bu evrakların Yunan temsilciliklerinin ve Yunanistan Ulusal Polisi’nin veritabanına kaydedilmesiyle sonuçlanacaktır

(Visited 267 times, 1 visits today)